SolarEdge napelemes rendszer

Egy rendszer, amely megoldást nyújt a felmerülő problémákra, legyen szó a napelem árnyékolásról, eltérő tájolásról vagy különböző napelem modulok használatáról. A rendszer, amely rugalmas és bővíthető a jövőben is.

A rendszer neve: SolarEdge

 

Az előállított napelemcellák áramtermelési képességének eltérése napelemenként eltérő munkaponti teljesítményt és munkapontot okoz. A hagyományos - egy vagy két munkapontos - inverterek nem képesek arra, hogy minden egyes panelről az optimális teljesítményt vegyék le, mert a sztring, vagy mező súlyozott munkapontjával dolgoznak. Ez a teljesítmény mindig kisebb, mint az egyes panelek csúcsteljesítményeinek összege. Ez a teljesítmény veszteség 3-5% közötti.

 

Amennyiben beárnyékolódik egy, netán több panel, az árnyékolt panelban található bypass dióda a panel teljesítményét csökkenti, hogy megóvja azt a megforduló áramiránytól, és a túlmelegedéstől. Az árnyékolt panel csökkent árama következtében a hagyományos inverter a kénytelen az árnyékolt panel áramának megfelelően beállítani a munkapontot az egész stringre, illetve mezőre, így a termelési teljesítmény a nem árnyékolt panelek esetén is csökken. Egy tipikus lakóingatlan esetén az árnyékolást nem lehet teljesen elkerülni. A részleges árnyékolás okozta veszteség átlagosan 5-25% közötti.

 

Egy hagyományos napelemes rendszer:

  

A SolarEdge napelemes rendszer a - hagyományos rendszerektől eltérően - panel szintű munkapont követést, illetve távfelügyeletet rendelkezik, ezzel biztosítva a maximális rugalmasságot és energia termelést.

A teljesítmény optimalizálók úgy optimalizálják a teljesítmény, hogy minden panelre külön állítják be a munkapont követést, miközben állandó értéken tartják a sztring feszültséget. A panelenkénti munkapont követés biztosítja, hogy az árnyékolt, vagy részben árnyékolt helyzetekben az árnyékolt panel annyit termeljen, amennyit tud, miközben a többi panel tovább termel maximális munkapontján.

 

SolarEdge rendszer:

A panel szintű munkapont beállítás további előnye, hogy dinamikusan változó környezeti feltételek esetén a hagyományos invertereknél hatékonyabban képes követni a munkapontot. Az optimális munkapont követés teljesítmény többlet hozama 3 és 10% között változik.

 

A SolarEdge rendszer így akár 25%-kal képes növelni a hagyományos napelem rendszerekhez képest az energia kibocsátást, miközben csökkenti a rendszer költségeket, egyszerűsíti a tervezést és a kiépítést.

  

A SolarEdge rendszer három fő elemből áll:

 • SolarEdge teljesítmény optimalizáló (minden egyes napelem modulhoz)
 • SolarEdge egyszerűsített nagy megbízhatóságú inverter
 • Napelemenkénti integrált panel szintű monitoring rendszer

   

A SolarEdge rendszer előnyei:

 • vegyes tájolású rendszer esetén elegendő egy inverter használata
 • nincs string kiosztás
 • a napelem sorok hossza 6 és 25 panel között szabadon változhat
 • panelenkénti munkapont követés a maximális teljesítmény és hozam érdekében
 • akár különböző típusú és teljesítményű modulokat is kombinálhatunk
 • az árnyékolások okozta termelés veszteség minimalizált
 • maximalizálhatjuk a tetőfelület kihasználtságát, mivel kombinálhatunk kisebb és nagyobb modulokat is, illetve olyan helyre is telepíthetünk ahol eddig az árnyékolás miatt nem volt javasolt
 • az inverterek beépített távfelügyeleti rendszerrel rendelkeznek, melynek segítségével minden egyes napelemmodul termelése külön nyomon követhető
 • hiba vagy leállás esetén automatikusan email értesítést kapunk
 • a teljes napelemes rendszer - akár több inverter esetén is - egy DC oldali tűzeseti leválasztása egy egységgel megoldható
 • egyszerűbb rendszer felépítés
 • gyorsabb, költséghatékonyabb kivitelezés

 

A SolarEdge inverterekre 12 év teljes körű garanciát vállalunk, amely igény esetén 25 évre kibővíthető.

 

Bemutató videók:

SolarEdge rendszer összefoglaló:

 

SolarEdge előnyei 1. rész.

 

SolarEdge előnyei 2. rész.

 

SolarEdge előnyei 3. rész.

 

 SolarEdge megnövelt biztonság:

 

A SolarEdge napelemes rendszerről érdeklődjön munkatársainknál!

Iroda: 7634 Pécs, Bolgár köz 10/B.

Telefon: +36 72 / 516-588

Fax: +36 72 / 516-589

 

2013 (C) Minden jog fenntartva

Jelentkezzen be a Xoçai rendszerébe!

Ha még nem regisztrált oldalunkra itt megteheti: Regisztráció